Banca Transilvania e pe val: în joc sunt milioane de euro, bani ce pot ajunge la tine
BT Microfinanțare, instituție membră a grupului financiar Banca Transilvania, își continuă procesul de dezvoltare cu un împrumut de 10 milioane de euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE). Acești bani nu vor fi folosiți de instituție în alte scopuri, ci doar în susținerea mediului privat românesc.
Românii vor avea de câștigat de pe urma acestei finanțări, spun experții financiari. Mai exact, vorbim despre românii care și-au deschis business-uri și care au nevoie în această perioadă de bani.
Șocul provocat de criza pandemică încă nu a dispărut din mediul privat românesc. Multe firme continuă și acum să facă sacrificii substanțiale pentru a se menține pe linia de plutire și pentru a supraviețui până la finele crizei sanitare. În continuare, în multe domenii, activitatea este redusă semnificativ, iar managerii au nevoie de resurse materiale pentru a permite business-ului să nu se scufunde în apele tulburi ale pandemiei.
În acest context, inițiativa BT Microfinanțare pentru IMM-urile românești va fi mai mult decât oportună.
Trebuie să știi că BT Microfinanțare este controlată de Banca Transilvania – 67,8% și BT Investments – 32,2%. De asemenea, important de menționat este că, în prima parte a anului trecut, compania a mai primit de la EFSE un credit de 7 milioane de euro.
Ce se întâmplă cu banii BT
În ceea ce privește acordarea de credite, referindu-ne la perioada ianuarie-iunie 2021, Banca Transilvania a acordat peste 114.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice. Creditele pentru companii sunt în valoare de 4,8 miliarde lei. Banca are aproximativ 3,14 milioane de clienţi retail, aproape 360.000 de clienţi IMM & Micro şi aproximativ 11.000 de clienţi corporate.
De asemenea, depozitele clienţilor au ajuns la 97,2 miliarde lei, dintre care 65,9 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice iar 31,3 miliarde lei ale persoanelor juridice. Eficienţa operaţională a băncii se păstrează la nivel confortabil şi este de 46,7%.
Nu uita că Banca Transilvania are de acum înainte în portofoliu carduri prietenoase cu mediul, realizate din plastic reciclat și elemente biodegradabile. Primul card eco-friendly din România este cardul de debit BT Visa Classic.